Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτό το θέμα για ΕΑΒ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

Προς κλείσιμο οδεύει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με 125 εργαζομένους


Ανοιχτό παραμένει το θέμα των ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ με τους 800 έως 1.000 υπαλλήλους που αναμένεται να απολυθούν εκεί και η τρόικα δεν έχει απαντήσει αν αποδέχεται να συνυπολογισθεί αυτός ο αριθμός στις μνημονιακές δεσμεύσεις για 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014.


Ορισμένες πηγές αναφέρουν μετ' επιτάσεως ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει σε αυτό το ζήτημα και θα επιμείνει να συνυπολογισθούν στις απολύσεις του Δεκεμβρίου. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να συνυπολογιστούν στις απολύσεις όσοι από τους 5.000-6.000 συμβασιούχους παραμένουν στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές και θα απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Στην όλη εξέλιξη ίσως το μεγαλύτερο «αγκάθι» αποδειχτεί η απροθυμία των υπουργών να μειώσουν και να καταργήσουν Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύουν, παρά την εντολή του πρωθυπουργού στην προ μηνός συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης να προχωρήσει η αξιολόγηση δομών των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ των υπουργείων προκειμένου να ενταχθούν οι υπάλληλοι που «περισσεύουν» στις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, 40 ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να βρίσκονται μόνο 730 ονόματα απολυμένων από το Δημόσιο: 500 για λόγους υγείας και 230 επίορκοι.

Εν τω μεταξύ σε κλείσιμο οδεύει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, μία απόφαση που η κυβέρνηση φέρεται να έχει ανακοινώσει στους εργαζομένους από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συνολικά πρόκειται για 125 εργαζομένους, οι οποίοι θα προσμετρηθούν στις 4.000 απολύσεις που έχει δεσμευτεί να κάνει η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ήδη «ξηλώσει» το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μετά το πόρισμα Ρακιντζή για διασπάθιση δημόσιου χρήματος προαναγγέλλοντας την εκκαθάριση του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...