Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αμετάβλητοι μέχρι τα τέλη του 2013 οι μισθοί των εμποροϋπαλλήλων

Συμφωνία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης για το εμπόριο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων του κλάδου


Συμφωνία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης για το εμπόριο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων του κλάδου. 

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και ότι έως τότε οι μισθοί θα παραμείνουν αμετάβλητοι, δηλαδή αποφεύγεται η μείωση μισθών που θα προέκυπτε με τη λήξη της μετενέργειας.

Στην «Κοινή Συμφωνία - Πρωτόκολλο Διαπραγμάτευσης» που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων προβλέπεται επίσης ότι η νέα κλαδική σύμβαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Νοεμβρίου 2013.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μ. Στεκουλέα, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται στο κείμενο, «τη βούληση συνέχισης του διαλόγου και των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων λόγω της κρισιμότητας των υπό διαπραγμάτευση ζητημάτων και της μη επίτευξης προς το σκοπό αυτό αμοιβαία ικανοποιητικών λύσεων αλλά και την ανάγκη προστασίας τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων του εμπορίου».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή, «έστω και μετά το χρόνο λήξης της παλαιάς σύμβασης και έναρξης των όρων της μετενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...