Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Α. Μανιτάκης: 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2013


Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και γίνονται για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, καθώς και το συνολικό πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό και χρήσιμο για τον πολίτη, κράτος, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου και γενικότερα η κυβέρνηση, παρουσίασε σήμερα ο Αντώνης Μανιτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα, λόγω της σπουδαιότητας του εγχειρήματος, ο κ. Μανιτάκης εστίασε «στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση και τη σημασία της στενής συνεργασίας που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την ΚΟ του κινήματος για την αποφασιστική και δημιουργική συμβολή που έχει στις μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «τώρα που είναι ασφαλέστερο το δημοσιονομικό πλαίσιο και το έδαφος πιο εύφορο, τώρα είναι και η κατάλληλη περίοδος για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές», τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ. στηρίζει την Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Ο κ. Μανιτάκης, αφού παρουσίασε τα δύο πρώτα οργανογράμματα που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), αναφέρθηκε στις εκθέσεις αξιολόγησης των υπολοίπων υπουργείων, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και που αναμένεται να παρουσιαστούν προς έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, στο οποίο προεδρεύει ο πρωθυπουργός, εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης, ο υπουργός εστίασε στις επόμενες ενέργειες του υπουργείου, την κινητικότητα των υπαλλήλων, που «θα οδηγήσει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού» και που κατά τον κ. Μανιτάκη «είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα καθώς ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων και οι περιορισμοί στις προσλήψεις πρέπει να αντιμετωπισθούν χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένα κανονικό κράτος, μαζί με μια κανονική χώρα», για να επισημάνει ότι «το κράτος είναι αυτό που μπορεί να διασφαλίσει και την κοινωνική συνοχή και την εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου». Πρόσθεσε δε ότι «από το κράτος τελικά ζητά ο πολίτης ασφάλεια και προοπτική».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα προς το δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό της χώρας ότι τους τιμάμε, ότι στηριζόμαστε σε αυτούς, ότι η μεγάλη τους πλειονότητα είναι άξιοι άνθρωποι, πιστοί στο καθήκον, είναι μικρές οι εξαιρέσεις. Πρέπει να νοιώσουν ασφαλείς».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ότι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας, είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι ανάγκες και τα κενά των υπουργείων, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα βγει η εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία θα καλεί τις υπηρεσίες και στη συνέχεια τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους. Πρόσθεσε ότι, «η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα έχουν γίνει ίσως και ολοκληρωθούν οι πρώτες μετακινήσεις».

Τέλος, σχετικά με την κινητικότητα τόνισε, ότι «γίνεται από τώρα ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται με τρόπο συστηματικό, ενώ αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...