Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Όλα για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Πως θα διασφαλίσετε την ποιότητα ζωής σας και μετά το πέρας της επαγγελματικής σας πορείας – Οι κυριότερες επιλογές


Ίσως η πιο συνειδητή επιλογή που μπορεί να κάνει σήμερα ένας ενήλικος, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής, οικονομικής ή κοινωνικής του τάξης, είναι η αγορά ενός ιδιωτικού, συνταξιοδοτικού προγράμματος.


Η ασφάλιση με σκοπό την συνταξιοδότηση ανέκαθεν αποτελούσε μιαν ιδανική εναλλακτική, ένα συμπλήρωμα στα εισοδήματα όσων έβγαιναν στη σύνταξη και επιθυμούσαν να διατηρήσουν το επίπεδο εσόδων και γενικότερα την ποιότητα ζωής που τους εξασφάλιζε η εργασία τους και οι απολαβές τους όσο ήταν εν ενεργεία στην αγορά εργασίας.

Πολύ περισσότερο σήμερα, με την κρίση και τις επιπτώσεις της να θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και την άμεση ρευστότητα των ασφαλιστικών ταμείων – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων – η ιδιωτική ασφάλιση συνταξιοδότησης φαντάζει ως αναγκαιότητα.

Αυτού του είδους η ασφάλιση διασφαλίζει την καταβολή μηνιαίας σύνταξης στον ασφαλισμένο εφόρου ζωής. Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής, σταθερού ή αυξανόμενου ποσού μηνιαίας σύνταξης, όπως επίσης και τη συμμετοχή του πελάτη στα κέρδη που θα προκύψουν από την απόδοση των επενδυόμενων κεφαλαίων.

Παρέχεται η επιπλέον δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει κανείς τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνει τα ασφάλιστα, αλλά και τον τρόπο πληρωμής της “ιδιωτικής σύνταξής τους”: είτε περιοδικά, είτε με εφάπαξ καταβολή.

Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μηνιαίας η εφάπαξ καταβολής του συσσωρευμένου κεφαλαίου (ή συνδυασμού τους) στην έναρξη της συνταξιοδότησης.

Πέραν αυτών ο ασφαλισμένος πελάτης μπορεί αν θάλει να μεταβιβάσει αυτόματα τη μηνιαία σύνταξη ή ένα ποσοστό της στους δικαιούχους που αυτός θα ορίσει στην ασφαλιστική εταιρεία, καθώς και να επιλέξει εάν αυτό θα συμβαίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή εφόρου ζωής του.

Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης έχει τη δυνατότητα εξαγοράς του προγράμματος συνταξιοδότησης, εάν το επιθυμεί.

Τέλος, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα μπορούν ενίοτε να προσφέρουν και επιπλέον καλύψεις για την αντιμετώπιση των πιθανών δυσμενών συνεπειών στην περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.

Οι κυριότερες επιλογές ως προς τα συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι:

-Καταβολή ετήσιου ασφαλίστρου για συνταξιοδότηση ισόβιας χρονικής διάρκειας
-Καταβολή ετήσιου ασφαλίστρου για μηνιαία αυξανομένη σύνταξη
-Καταβολή εφάπαξ ασφαλίστρου με σκοπό τη σύνταξη-αποταμίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...