Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΕΜ: Ζήτησε συνάντηση με το Στουρνάρα - συλλαλητήριο την Πέμπτη


Συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, όσο και με τον υπουρκό ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, ζήτησε με επιστολές της η ΠΟΕΜ για την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα που πραγματοποιεί στάση εργασίας και συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος στη 1μμ. Αναλυτικά η επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών:


Προς Υπουργό Οικονομικών  κ. Γιάννη Στουρνάρα

Κύριε Υπουργέ,

     O Βιομηχανικός Μεταλλουργικός κλάδος από την έντονη δυναμική της περασμένης  10ετίας   σήμερα πλήττεται  ιδιαίτερα από την κρίση καθώς είναι σε

μεγάλο  βαθμό εξωστρεφής.

Συγκεκριμένα:


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ:  Μετά την λεηλασία  των Γερμανών της THYSSEN GROUP  και των Αραβολιβανέζων  συνεταίρων τους,  η  άτολμη  κυβέρνηση  αδυνατεί να απελευθερώσει  τους «αιχμάλωτους εργαζόμενους» που βιώνουν την   εξαθλίωση  μένοντας  20 έως 40 μήνες απλήρωτοι, ενώ τα νεότευκτα  υποβρύχια σκουριάζουν λίγο πριν  παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διεκδικούμε άμεση  επαναλειτουργία  των Ναυπηγείων με όλες τις δραστηριότητες.
 
ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ -  ΛΑΡΚΟ:  Συνεχώς απαξιώνονται, χάνοντας θέσεις και  διεθνείς αγορές. Υποβαθμίζεται  η δυναμική τους. Αυτή η  διαρκής  απαξίωση  έφερε την  δημιουργία των ελλειμμάτων .

Διεκδικούμε: Επένδυση  στο νου και την γνώση. Ανάπτυξη  όλων των δραστηριοτήτων  Εμπορικών – Αμυντικών προς όφελος  της κοινωνίας, της οικονομίας και της  Άμυνας. Διατήρηση του  δημόσιου χαρακτήρα τους.
 
 ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕIΑ: ‘Οταν  όλες οι  Ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν και μέσω της  διακοψιμότητας μειώνουν  τις τιμές  της ηλεκτρικής ενέργειας π.χ. Ιταλία 25 ε/mhw – Ελλάδα 58 ε/mhw, στην χώρα μας εφαρμόζουμε  μόνο  καταστροφικές οδηγίες π.χ  κλείσιμο εμπορικών τμημάτων  Σκαραμαγκά.

Διεκδικούμε άμεση και σοβαρή εφαρμογή  των συμβάσεων διακοψιμότητας στην ηλεκτρική ενέργεια στα επίπεδα των ανταγωνιστικών  Χαλυβουργιών  της Ν.Ευρώπης για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη.
 
Σ.Σ.Ε:  Οι καταστροφικές μνημονιακές  πολιτικές έχουν  προκαλέσει  ζούγκλα στην αγορά  εργασίας. Ο αθέμιτος  ανταγωνισμός οργιάζει και ο υγιής  βουλιάζει. Η απληστία  μεταβλήθηκε  σε γενικευμένη κρίση απασχόλησης.
 
Διεκδικούμε  υπογραφή  συλλογικών συμβάσεων εργασίας, λειτουργία των θεσμών.
 
ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Η  ακρίβεια  δεν είναι διεθνές  ούτε ευρωπαϊκό  πρόβλημα. Απαιτούμε  έλεγχο των τιμών  λαϊκής κατανάλωσης.
 
Κύριε Υπουργέ,
     Για όλους αυτούς τους λόγους  απεργούμε και διαδηλώνουμε, την Πέμπτη 28/11/2013 και ώρα 13:00 με πορεία  διαμαρτυρίας  στο υπουργείο σας και ζητούμε συνάντηση μαζί σας ώστε να αναπτύξουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.
 

                                           Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.Μ


                             Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ.Γραμματέας


                            Γιάννης Στεφανόπουλος                  Μάρκος  Κοντιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...