Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ – Παρών και στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Κ.Γαβριηλίδης υποστήριξε ότι παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται «η διοίκηση της εταιρείας αρνείται τον όποιο διάλογο, κλείνοντας τα αυτιά της και στις παραινέσεις εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας».

Όπως είπε ο κ.Γαβριηλίδης, σήμερα στις δύο εταιρείες οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούν τους 230 μετά από τις 16 απολύσεις που έγιναν και την υπαγωγή άλλων 17 ατόμων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αναφορικά με τους 17 εργαζόμενους που είχαν αποσπαστεί στη ΣΕΚΑΠ και επέστρεψαν με απόφαση της διοίκησης στη Bio, χωρίς ωστόσο να έχουν αντικείμενο εργασίας, βρίσκονται πλέον σε καθεστώς τρίμηνης διαθεσιμότητας, διάστημα κατά το οποίο θα λαμβάνουν το 50% της μισθοδοσίας τους και ένα μικρό επίδομα από τον ΟΑΕΔ, υποστήριξε ο κ.Γαβριηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...