Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

«Φρένο» στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζουν οι εργαζόμενοι

– Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση – «Η πώληση προσκρούει στις επιταγές του Συντάγματος» υποστηρίζουν οι προσφυγόντες


«Φρένο» στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – της οποίας ο διαγωνισμός ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη – επιχειρούν να βάλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

Ειδικότερα, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέτασε σήμερα, Τρίτη, την προσφυγή των εργαζομένων εναντίον της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την προσφυγή συνυπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Οι προσφυγόντες αξιώνουν από το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική και παράνομη την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ ήδη έχει προκηρύξει την β’ φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας, Κ. Κουσούλης, εξέφρασε αμφιβολίες στο κατά πόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Εκ μέρους των εργαζομένων, ο Γ. Κατρούγκαλος διαμήνυσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να επιφέρει βλάβη στα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Παράλληλα, τόνισε πως η μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να είχε γίνει μέσω Προεδρικού Διατάγματος και όχι μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Τέλος, κατέστησε σαφές πως η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσκρούει στο άρθρο 106 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την σιδηροδρομική συγκοινωνία λόγω της στρατηγικής της σημασία για την εθνική οικονομία..

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...