Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γ. Βρούτσης: Δε θίγονται συντάξεις, εκσυγχρονίζονται τα μέσα είσπραξης εισφορών

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε πως «δεν θίγονται συντάξεις και μισθοί ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται και ενισχύεται η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος»


Το στόχο ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή.


Όπως είπε, το ν/σ αποτελεί «ένα συνεκτικό πλέγμα διατάξεων με τις οποίες εκσυγχρονίζονται τα εργαλεία και τα μέσα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, καθίσταται διαρκής και αυστηρός ο έλεγχος των εσόδων των ταμείων και ολοκληρώνεται ένας κύκλος ουσιαστικού "νοικοκυρέματος" στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».

«Με τη συνεπή εφαρμογή των διατάξεων αυτού του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας συνεισφέρει σημαντικά και κρίσιμα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην κάλυψη των χρηματοδοτικών απαιτήσεων για τον προϋπολογισμό του 2014, καλύπτοντας ένα σημαντικό μερίδιο στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως «όλα αυτά επιτυγχάνονται, χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται και ενισχύεται η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...