Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΑ: Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι του ομίλου ΝΙΚΑΣ

Διώκει το συνδικαλισμό ο όμιλος εταιρειών ΝΙΚΑΣ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΕΚΑ. Στην ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον όμιλο, τονίζεται πως:


«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τον όμιλο εταιρειών ΝΙΚΑΣ για τις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων και μελών της εκλεγμένης σωματειακής επιτροπής του κλαδικού σωματείου στην επιχείρηση Νίκας.



Είναι  φανερό ότι το  χτύπημα της εργοδοσίας είναι χτύπημα ενάντια στην οργάνωση των εργατών, ενάντια στη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Η εργοδοσία παίρνοντας θάρρος από την πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιεί τα συνεχόμενα μέτρα υπέρ των εργοδοτών και των επιχειρηματιών. Στρέφεται ανοιχτά απέναντι στο δικαίωμα των εργατών να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Το ΕΚΑ καλεί την επιχείρηση ΝΙΚΑΣ να επαναπροσλάβει άμεσα τους απολυμένους. Καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας και όλα τα Σωματεία μέλη του να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους εργαζόμενους της ΝΙΚΑΣ. Να είναι δίπλα τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ήδη πραγματοποιούν.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...