Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στρατούλης: Η κυβέρνηση μας συκοφαντεί για τη μαύρη εργασία

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψεύδεται και συκοφαντεί συνεχώς και ασυστόλως. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφτασε στο 40%, αλλά θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, προτείνοντας μέτρα ουσιαστικής βελτίωσής της», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Ο ίδιος προσθέτει:

"Για άλλη μια φορά ο κύριος Κεδίκογλου λέει συνειδητά ψέματα, ως κοινός συκοφάντης, αφού πρώτα έφτασε να κατασκευάζει μέχρι και ανύπαρκτες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που δεν έχουν καν μιλήσει πότε και πουθενά για το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που από μόνο του κάνει αναξιόπιστες τις δηλώσεις του.


Η κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου, που διέλυσε τους δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, άφησε ανεξέλεγκτες τις εισφοροδιαφεύγουσες επιχειρήσεις, έφτασε την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στο 40%, τους απλήρωτους εργαζόμενους σε εκατοντάδες χιλιάδες και τους ανέργους σε 1,5 εκατομμύρια, οδήγησε σε λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να κάνει τον τιμητή στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκτίναξη της εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας και την μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε Μανωλάδα, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την καταπολέμησή της. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία μέγιστο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται εκτός των άλλων και με αυστηρά πρόστιμα, και θα ψηφίσει στη Βουλή τη σχετική διάταξη προτείνοντας ουσιαστικά μέτρα βελτίωσής της.

Επιμένουμε ότι μόνο με το πρόστιμο και χωρίς αποτελεσματικούς ελέγχους δεν αντιμετωπίζεται το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας. Χρειάζεται να ενισχυθούν οι διαλυμένοι από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΙΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και να πυκνώσουν οι επιτόπιοι έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Επίσης, τα έσοδα από αυτά τα πρόστιμα να πηγαίνουν για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και όχι για τους δανειστές της χώρας όπως προβλέπει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Επίσης, αυτό το πρόστιμο θα πρέπει να εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αποτελεί «χάδι» για τις μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν συστηματική εισφοροδιαφυγή, να μην οδηγεί σε κλείσιμο τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και να έχει ως αποτέλεσμα την ασφάλιση των ανασφάλιστων εργαζομένων, χωρίς να χάνουν τη δουλειά τους".

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...