Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σε 893 συνταξιούχους κόπηκε η σύνταξη γιατί δεν προσκόμισαν ΑΜΚΑ

Tι συμβαίνει με τις συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν...


«Η μη απόδοση ΑΜΚΑ συνεπάγεται την αναστολή καταβολής της σύνταξης, η οποία και θα επαναχορηγηθεί άμεσα με την προσκόμιση στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του στοιχείου» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με τις μη αποδοθείσες συντάξεις σε συνταξιούχους του Δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν με ΑΜΚΑ λόγω θρησκευτικής συνείδησης.


Με το έγγραφο γίνονται γνωστά δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου, των οποίων η σύνταξη ανεστάλη λόγω μη προσκόμισης ΑΜΚΑ, ανέρχεται σε 893, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2014. Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς τους συνταξιούχους δεν προσκόμισαν ΑΜΚΑ λόγω της άρνησης απόδοσής του, επειδή θεωρούν ότι παραβιάζεται η θρησκευτική τους συνείδηση.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι σήμερα το Δημόσιο συνταξιοδοτεί 5.453 ιερείς και όπως μάλιστα σπεύδει να επισημάνει ο κ. Σταϊκούρας, όλοι συνταξιοδοτούνται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν έχουν διατυπώσει καμία επιφύλαξη για τη μη απόδοση του αριθμού αυτού.

«Η εξαίρεση οποιασδήποτε κατηγορίας συνταξιούχων από τον ΑΜΚΑ θα δημιουργούσε ρωγμή σε όλο το σύστημα άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης των ασφαλιστικών ταμείων και θα προκαλούσε ανισότητα μεταξύ των συνταξιούχων όλης της χώρας, καταστρατηγώντας τη συνταγματική αρχή της ισότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Θυμίζει, δε, ότι η χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους τους συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου αυτοί οι φορείς να έχουν πλήρη εικόνα των συνταξιούχων τους και να είναι δυνατή, σε συνεργασία με τις οικείες υπηρεσίες, η παρακολούθηση, ανά πάσα στιγμή, της προσωπικής κατάστασής τους (θάνατος, γάμος, ενηλικίωση τέκνων, εργασία, σύνταξη από άλλο φορέα κλπ), ώστε να επέρχονται άμεσα οι αναγκαίες μεταβολές στα αρχεία των συνταξιοδοτικών φορέων.

Όμως, τι συμβαίνει με τις συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν σε ΑΜΚΑ; Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, τα ποσά παραμένουν στον ΚΑΕ 0600 του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...