Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ανασφάλιστος ένας στους τέσσερις εργαζόμενους


Στο 25% ανέρχεται η ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, κατά το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη.

Ο υπουργός παραδέχθηκε την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας λόγω αφενός της αποχώρησης της εργαζομένων στα προγράμματα σταζ και συνταξιοδοτήσεων και αφετέρου της απαγόρευσης προσλήψεων. Παρ’ όλα αυτά, είπε, οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα βοηθήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%.

Ο υπουργός είπε ότι με δεδομένη την κακή κατάσταση στον τομέα της στελέχωσης των υπηρεσιών ευελπιστεί να προηγηθεί το υπουργείο και οι υπηρεσίες που εποπτεύει από τις μετατάξεις που θα γίνουν από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν.

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου.

Εκτός αυτού ο κ. Κουβέλης επισήμανε μη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αλλά και πολλά κενά στις Κοινωνικές Επιθεωρήσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...