Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

24ωρη Απεργία από το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Με στόχο την αντιμετώπιση των απολύσεων και μάλιστα «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα, οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό, προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα:
 «Στις δώδεκα έχουν φτάσει οι απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) από τις αρχές του καλοκαιριού. Η Τράπεζα αφού επιδοτήθηκε γενναία από το κράτος για να ξανασταθεί στα πόδια της απολύει τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Οι απολυμένοι «θα έχουν την τιμή» να πληρώνουν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους (όπως και όλοι μας) για να ξεχρεώσουν το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου που διογκώθηκε με επιπλέον 255 δισ ευρώ - ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας - λόγω των τραπεζικών επιδοτήσεων.
Στις καταγγελίες μας προς την Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ απαντούν επιμόνως ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους εργαζόμενους που μέσω εταιρειών εργάζονται για την Τράπεζα μέσω εταιρειών, ακόμα και δεκαοχτώ (18) χρόνια.  Δεν δέχονται ότι ο έλεγχος στεγαστικών δανείων, η ανάπτυξη και συντήρηση των συστημάτων πληροφορικής, η εξυπηρέτηση πελατών  είναι πάγιες και διαρκείς  ανάγκες μιας Τράπεζας.
Μετά τις κινητοποιήσεις μας το καλοκαίρι αποσπάσαμε την δέσμευση για τοποθέτηση σε νέες θέσεις των δύο πρώτων απολυμένων. Δυστυχώς ούτε τις δικές τους προτάσεις δεν θα υλοποιήσουν οικειοθελώς. Μέχρι σήμερα, (7-10-2013), τίποτε δεν έχει τηρηθεί.
Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους μέσω των εταιρειών ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS, Mellon Technologies, MFP, Printec, Action Line, Εθνοdata στην Εθνική Τράπεζα για την Πέμπτη 17/10/2013.

Συνάδελφοι, -ισσες,
Ο καθένας από εμάς είναι ο επόμενος υποψήφιος για απόλυση. Αργά ή γρήγορα,  αυτοί που αμείβονται με 200.000 και 300.000 ευρώ τον χρόνο θα αποφασίσουν ότι οι ενοικιαζόμενοι των 700 τον μήνα περισσεύουν. Αφού εκπαιδεύσουμε τους αντικαταστάτες μας, που θα προσλάβουν πολύ πιο φθηνά αφού δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση που να τους δεσμεύει,  θα μας πετάξουν στην ανεργία χωρίς καμία αιδώ. Εθελοτυφλούμε αν πιστεύουμε ότι είμαστε εξασφαλισμένοι γιατί «μας χρειάζονται» ή γιατί είμαστε «καλοί υπάλληλοι».  Δυστυχώς ούτε οι τακτικοί συνάδελφοι των τραπεζών φαίνεται ότι δεν θα ξεφύγουν.
Ζητάμε την συμπαράσταση των  τακτικών συναδέλφων της Εθνικής Τράπεζας
Ζητάμε την ανάκληση όλων των απολύσεων.
Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...