Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μετακομίζει ύστερα από 60 χρόνια το υπουργείο Εργασίας

Αποχαιρετά το ιστορικό κτίριο της οδού Πειραιώς το υπουργείο Εργασίας, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η μετακόμιση αποτελεί μέρος ενός συγκροτημένου σχεδίου «συστεγάσεων», που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ως και οκτώ εκατ. ευρώ ετησίως.

Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Πειραιώς 40 στο κτίριο της οδού Σταδίου 29 θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

«Το υπουργείο Εργασίας ενώνει τις δυνάμεις του και γυρίζει σελίδα» δήλωσε σχετικά ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε: «Το ιστορικό κτίριο της Πειραιώς 40 κλείνει μετά από 60 χρόνια λειτουργίας και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στη Σταδίου 29, η οποία θα αποτελέσει την ενιαία έδρα του υπουργείου.

Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και, συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν έναν προσωπικά, τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας για την μεγάλη συμβολή τους στο επιτυχές εγχείρημα της μετακόμισης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο».

Στην ανακοίνωσή του το υπ. Εργασίας ανέφερε: «Ενας ιστορικός κύκλος για το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, καθώς μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το κτίριο της οδού Πειραιώς 40 κλείνει τις πόρτες του για τον κόσμο και τους εργαζόμενους του από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στο κτίριο επί της οδού Σταδίου 29. Αυτή η μετεγκατάσταση, μέρος ενός συγκροτημένου σχεδιασμού συστεγάσεων και μιας ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του. Κυριότερα, όμως, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς το υπουργείο Εργασίας "ενώνει" τις δυνάμεις του – των υπηρεσιών απασχόλησης με αυτές της κοινωνικής ασφάλισης – προκειμένου με μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...