Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

VIDEO- Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στις 30 Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία για την εκ περιτροπής εργασία στα ναυπηγεία - Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και άνοιξε η Μεσογείων


Απογοητευμένοι έφυγαν σήμερα για ακόμη μια φορά οι εργαζομένοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από το Πεντάγωνο, καθώς η συνάντηση που είχαν με τον γ.γ. του υπουργείου Αμύνης κ. Οικονόμου απέβη άκαρπη. 

Η εργοδοσία των ναυπηγείων θα έπρεπε να απασχολήσει κανονικά τους εργαζόμενους με πλήρες ωράριο ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Οι ιδιοκτήτες λένε πως η καθυστέρηση οφείλεται στην κυβέρνηση, καθώς ούτε οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί, ούτε τα χρήματα που οφείλει το κράτος από προηγούμενα έργα έχουν καταβληθεί.

Και ενώ ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη μέση και αυτό που ζητούν είναι δουλειά και όχι ελεημοσύνη.

Πριν από λίγο δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα, που είχαν κλείσει νωρίτερα από τη συγκέντρωση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν στο σημείο.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες. Διαμαρτύρονται και για τα δεδουλευμένα τους αλλά και επειδή έχει λήξει η εκ περιτροπής εργασία για την οποία δούλευαν και ουσιαστικά είναι στον… αέρα, όπως λένε.

Στο σημείο βρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης και ο βουλευτής του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας.

Έξω από το υπουργείο και για λόγους ασφαλείας υπήρξαν αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις από την Παρασκευή, ενώ ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον κ. Χατζηδάκη.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...