Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΘ: Ανάκληση 33 απολύσεων από την Coca Cola Θεσσαλονίκης

Την ανάκληση 33 απολύσεων από τον τομέα της διανομής των προϊόντων της "Coca Cola" στη Θεσσαλονίκη, ζητούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ), η πανελλήνια ομοσπονδία εμφιαλωμένων ποτών και το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Αρτεμίου και ο πρόεδρος του σωματείου Γρηγόρης Παπαδόπουλος, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσαν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις (48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες) θα συνεχιστούν.

Ταυτόχρονα βγάζουν "κόκκινη κάρτα" στην "Coca Cola", που σημαίνει ότι θα ενημερώσουν τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα των εργαζομένων, διότι, όπως είπαν, η συμπεριφορά της εταιρείας δημιουργεί "μείζον ηθικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα".

Κατήγγειλαν ότι ο τομέας της διανομής προϊόντων παραχωρείται σε εργολάβους, που προτιμούν εργαζόμενους με χαμηλές αμοιβές, και ζήτησαν να επαναλειτουργήσει η παραγωγική μονάδα της "Coca Cola" στη Θεσσαλονίκη.

Τον κίνδυνο να εφαρμοστεί η μέθοδος της διανομής προϊόντων μέσω εργολάβων και από άλλες επιχειρήσεις επεσήμαναν ο γ.γ. του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο αντιπρόεδρος Μάκης Κούρας και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...