Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εξήντα κλάδοι σε ένα Ταμείο - Νέες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ

Νέο ασφαλιστικό «κύμα» με οκτώ μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να φέρουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους

Oκτώ μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό με νέες περικοπές που θα φτάσουν το 20% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους.

Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου και σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» θα ξεκινήσει το 2014 προκαλώντας μεγάλες μειώσεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία όπως αυτά των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών αλλά και στον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το κράτος θα διασφαλίζει μόνο τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, ενώ ετοιμάζεται και αλλαγή στον υπολογισμό του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάσει μια σειρά από παράγοντες. Κλειδί στον υπολογισμό θα είναι φυσικά τα οικονομικά του Ταμείου κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αυτό θα μεταβάλλεται ανά... έτος.

Τέλος, προβλέπεται η συγχώνευση 60 ασφαλιστικών κλάδων που λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί στα βασικά Ταμεία ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕΟΓΑ Δημόσιο και ΝΑΤ θα συγχωνευτούν καθώς και 90 τμημάτων μητρώων συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...