Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σύγκλιση άμεσα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το επίδομα των εποχικά απασχολουμένων


Ζητούν Αυγενάκης και 20 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ. Την σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν 21 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Κρεμαστινό, ζητούν να ενημερωθούν από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για το ζήτημα της συνέχισης καταβολής του επιδόματος των εποχικά απασχολουμένων.

Το επίδομα ανεργίας καταβαλλόταν μέχρι πρότινος, σε εποχικά εργαζομένους κυρίως από τον κλάδο του τουρισμού και σε άλλα εποχικά επαγγέλματα. Με την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου (Ν. 3986/2011), πλέον περικόπτεται η οικονομική ενίσχυση των εποχικά απασχολουμένων τους μήνες κατά τους οποίους δεν εργάζονται.

Να σημειωθεί ότι την εβδομάδα που πέρασε, 15 Κυβερνητικοί Βουλευτές σε συνεργασία με κεντρικούς φορείς των εποχικά απασχολουμένων (Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδος κ.α. ), ζητούσαν με επιστολή τους προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Βασίλη Κεγκέρογλου, πλήρη, διεξοδική και επίσημη ενημέρωση.

Η πίεση των Βουλευτών για το οικονομικό βοήθημα των εποχικά απασχολουμένων εντείνεται, καθώς μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες προγραμματίζουν το κλείσιμό τους, ενόψει της λήξης της τουριστικής περιόδου. Πολλοί εκ των ξενοδοχειακών υπαλλήλων εκφράζουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους, εάν, δηλαδή, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση την περίοδο που δεν εργάζονται και δεδομένης της ιδιομορφίας του επαγγέλματός τους, αυτό αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα για τους ιδίους και τις οικογένειες τους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ Ευαγ. Μειμαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Κρεμαστινό υπογράφουν οι κ.κ. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας, Βλάχος Γιώργος, Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής, Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου, Τζαμτζής Ιορδάνης, Βουλευτής Πέλλας, Υψηλάντης Βασίλης- Νικόλαος, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Βιρβιδάκης Κυριάκος, Βουλευτής Χανίων, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Τρικάλων, Κουκοδήμος Κώστας, Βουλευτής Πιερίας, Κόλιας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Κορινθίας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Βουλευτής Ημαθίας, Κωνσταντινίδης Στάθης, Βουλευτής Φλώρινας, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Βουλευτής Σερρών, Κόνσολας Εμμανουήλ, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Κοντογιάννης Γιώργος, Βουλευτής Ηλείας, Βογιατζής Παύλος, Βουλευτής Λέσβου, Κυριαζίδης Δημήτρης, Βουλευτής Δράμας, Σταμενίτης Διονύσης, Βουλευτής Πέλλας, Σολδάτος Θεόδωρος, Βουλευτής Λευκάδας, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος, Βουλευτής Ν. Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...