Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΕΕ: Προτείνει βασικό μισθό 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η πρότασή της είναι να ξεκινήσει ο βασικός μισθός από τα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Από εκεί και πέρα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει ο βασικός μισθός σταδιακά στα προ κρίσης επίπεδα των 918 ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί με τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2011.

Βασικό μισθό στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στους εργαζόμενους.
Η ΕΣΕΕ έστειλε χθες την πρότασή της για τη νέα κλαδική σύμβαση στο εμπόριο προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, καλώντας τους να υπογράψουν τη νέα σύμβαση καθώς η εθνική κλαδική σύμβαση στο εμπόριο έχει λήξει από τις 31 Ιουλίου 2013 ενώ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της υποχρεωτικής παράτασης της από το νόμο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τους φορείς των εργοδοτών και των εργαζόμενων η ΕΣΕΕ, η έναρξη της μετενέργειας την 1η Νοεμβρίου θα σημάνει τη μετατροπή της συλλογικής σύμβασης σε ατομικές συμβάσεις και πλέον ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου θα είναι στα 586 ευρώ και για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 511 ευρώ.

«Για τελευταία φορά, σας καλούμε να υπογράψουμε άμεσα νέα σύμβαση με βάση τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και σας είναι ήδη γνωστές. Σε αντίθετη περίπτωση, προτείνουμε να εργαστούμε από κοινού για τον σχεδιασμό μίας νέας εθνικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης «σε λευκό χαρτί» για το εμπόριο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2014».

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η πρότασή της είναι να ξεκινήσει ο βασικός μισθός από τα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Από εκεί και πέρα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρόθεσή μας είναι να επιστρέψει ο βασικός μισθός σταδιακά στα προ κρίσης επίπεδα των 918 ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί με τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τον περασμένο Μάιο προέκυψε μείωση για τον βασικό μισθό, από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ και στα 511 για τους κάτω των 25 ετών (δηλαδή 22% και 32% αντιστοίχως).

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...