Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αναταραχή και εξώδικα στη ΣΕΚΑΠ μετά τις πρώτες απολύσεις

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη μετά και τον «ξαφνικό θάνατο» που τους επιφύλαξε η διοίκηση με τις πρώτες τέσσερις απολύσεις εργαζομένων. 

Όπως είναι γνωστό ήδη από τις 11 Οκτωβρίου αναγγέλθηκε απόλυση, με τετράμηνη προειδοποίηση, σε πέντε άτομα, τρεις εκ των οποίων τρίτεκνοι, επιβεβαιώνοντας τους αρχικούς φόβους των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον.

Από τη μεριά τους οι προς απόλυση εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που κατέθεσαν αίτηση για εθελούσια αποχώρηση από τη ΣΕΚΑΠ, ζήτησαν και έλαβαν νομική συνδρομή από τον γνωστό δικηγόρο κ. Κώστα Κουρτίδη, κοινοποιώντας αρχικά πεντασέλιδα εξώδικα στη διοίκηση επιχειρώντας να προσβάλουν τις απολύσεις τους.

Το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας και σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, κατά τη διάρκεια της οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και τρόποι αντίδρασης σε αυτές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι δεν δείχνουν πρόθυμοι να συμβιβαστούν με το ενδεχόμενο υπογραφής ατομικών συμβάσεων, οι οποίες εκτιμούν ότι αποτελούν την εργασιακή τους καταστροφή.

ΠΗΓΗ: Thrakitoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...