Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δικαιώθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα για την επίθεση με βιτριόλι

Η συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα με εμφανή τα σημάδια από τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι
Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, καταλόγισε στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με απόφαση που εκδόθηκε την Τετάρτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 80.000 είναι άμεσα καταβλητέα. 

Στο σκεπτικό της απόφασης -που αποτελεί την πρώτη δικαστική νίκη της συνδικαλίστριας καθαρίστριας- σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ, φέρει ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κούνεβα.

Η επίθεση αναγνωρίζεται ως «εργατικό ατύχημα», καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της παθούσας από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε επίμονα, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

«Η δράση της Κωνσταντίνας ενοχλούσε», είχε δηλώσει κατά την ακροαματική διαδικασία τον περασμένο Φεβρουάριο η δικηγόρος της Κούνεβα, Δάφνη Βαγιανού, και αναφερόμενη στην αγωγή σημείωνε: «Είναι μια αγωγή που εντάσσεται στη διαδικασία περί εργατικού ατυχήματος, χωρίς φυσικά να είναι εργατικό ατύχημα, απλά σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται».

Σχετικά με το σκεπτικό της αγωγής, που έγινε δεκτή, η δικηγόρος της Κούνεβα σημείωσε ότι «από το 2006, αλλά κυρίως το 2007 και το 2008, η Κωνσταντίνα είχε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης στοχοποιηθεί από όλες τις πλευρές».

«Λόγω των απειλών μάλιστα είχε ζητήσει να μην τη βάζουν βραδινή βάρδια για να μην αναγκάζεται να γυρίζει νύχτα ή τουλάχιστον να τοποθετηθεί σε έναν σταθμό του ΗΣΑΠ κοντά στο σπίτι της, στα Πετράλωνα» ,αίτημα που έπεσε στο κενό, παρά τις πιέσεις, υπογράμμισε η δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...