Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τις βεβαιωμένες οφειλές


Τη δυνατότητα άντλησης Πίνακα Χρεών Οφειλέτη με το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών και των αναλογούντων πρόσθετων τελών κατά την ημερομηνία έκδοσης, προσφέρει.. μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στους εργοδότες που έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε πρώτη φάση, η υπηρεσία απευθύνεται στους οφειλέτες-εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή οικοδομοτεχνικών έργων, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για υποβολή μέσω διαδικτύου Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.). Σύντομα πάντως, η υπηρεσία θα επεκταθεί στο σύνολο των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Επισημαίνεται, ότι από τις 20.06.2013 οι εργοδότες που έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, με αυτοματοποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικής ενημέρωσης μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου.

Παράλληλα, με τις δύο νέες υπηρεσίες της ηλεκτρονικής πληροφόρησης του οφειλέτη για τον υπολογισμό των στοιχείων ρύθμισης και της ηλεκτρονικής συναλλαγής, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παρέχεται πλέον ολοκληρωμένα η ηλεκτρονική διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης. Η διαδικασία εκτείνεται από την υποβολή της αίτησης ρύθμισης μέχρι την έκδοση απόφασης ρύθμισης και πληρωμής των δόσεων μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, χωρίς την υποχρεωτική παρουσία τους στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...