Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΚΑΠ: Στην Αθήνα επιτροπή εργαζομένων την Τετάρτη, για επαφές με πολιτικούς

Στην Αθήνα μεταβαίνει, αύριο, επιτροπή εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ προκειμένου να έχουν, όπως λένε, επαφές τόσο με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου όσο και με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και βουλευτές.

Οι συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ έχουν διακοπεί «ανεπιστρεπτί», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών Κώστας Γαβριηλίδης, «παρόλο που διαγράφηκαν τα χρέη (80 εκατ. ευρώ) της εταιρείας, η διοίκηση εμμένει σε απολύσεις, ατομικές συμβάσεις και τρομοκρατία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρει ότι, από τις 11 Οκτωβρίου αναγγέλθηκε απόλυση, με τετράμηνη προειδοποίηση, σε πέντε άτομα - τρεις εκ των οποίων τρίτεκνοι - ενώ η διοίκηση ζήτησε από 17 άτομα της εταιρείας να υπογράψουν χαρτί με υποχρεωτική άδεια, κάτι το οποίο και δεν έπραξαν.

Υπενθυμίζεται, ότι από το σύνολο των 260 εργαζομένων της εταιρείας, περίπου 20 έχουν προχωρήσει στην υπογραφή ατομικής σύμβασης, ωστόσο οι υπόλοιποι αρνούνται κατηγορηματικά, ζητώντας να καταρτιστεί μια νέα επιχειρησιακή σύμβαση.

Η υπογραφή ατομικής σύμβασης προβλέπει μείωση έως και 45% του μισθού, σημειώνει ο κ. Γαβριηλίδης, σύμφωνα με τον οποίο «αυτό είναι το λιγότερο, αφού στόχος είναι οι απολύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...