Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 249 πιλότοι και μηχανικοί της Ο.Α.

Το τσουνάμι της διαθεσιμότητας παρέσυρε και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Με ΦΕΚ που υπέγραψαν ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης καταργούνται 249 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. 

Αυτοί που πλήττονται ιδιαίτερα είναι πιλότοι και μηχανικοί της πρώην κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας που μεταφέρθηκαν στην ΥΠΑ έπειτα από την πώληση της εταιρείας. Οι 249 οδηγούνται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες, με το 75% του μισθού τους.
Από αυτούς υπολογίζεται ότι 110 βρίσκονταν στην ΥΠΑ με άδεια άνευ αποδοχών (δούλευαν, δηλαδή, εκτός ΥΠΑ) και 90 με ανάκληση σύνταξης, οπότε το μέτρο φαίνεται ότι επηρεάζει, σε μεγάλο βαθμό, 49 άτομα, κυρίως τεχνικούς.

Συγκεκριμένα, οι προσωποπαγείς-οργανικές θέσεις εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που καταργούνται, έχουν ως εξής:

- χειριστές αεροσκαφών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (24), τεχνολογικής εκπαίδευσης (125), δευτεροβάθμιας (30),
- μηχανικοί αεροσκαφών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (11), τεχνολογικής εκπαίδευσης (33), δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (26).

Οπως σημειώνεται, «η φύση (οργανική ή προσωποπαγής), σε όσες περιπτώσεις δεν καταργείται το σύνολο των ως άνω θέσεων, θα προκύψει ύστερα από την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ανωτέρω ειδικότητες».

Η κατάργηση των ανωτέρω θέσεων ήταν κάτι το οποίο περίμεναν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ.

Είναι γνωστό ότι η ΟΣΥΠΑ (η ομοσπονδία των εργαζομένων) διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις και ενστάσεις γύρω από τη μετάθεση στην ΥΠΑ των πιλότων της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στο σύνολό της η ΥΠΑ απασχολεί περί τα 2.800 άτομα, ενώ εντός του 2014 θα λειτουργεί βάσει νέου οργανογράμματος. Καίριο σημείο για την ΥΠΑ αποτελεί η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...