Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Απλήρωτοι και απελπισμένοι οι εργαζόμενοι στα Bodyline - Silhouette

Σε αδιέξοδο βρίσκονται oi εργαζόμενοι στην κεντρική διοίκηση των ινστιτούτων ομορφιάς και αδυνατίσματος Bodyline,που βρίσκεται στο διοικητικό κέντρο των ινστιτούτων, επί της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα,οι εργαζόμενοι σε λίγες ημέρες συμπληρώνουν 5 μήνες απλήρωτοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας, καθώς κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.


Πρόκειται για άτομα που απασχολούνται στα τμήματα της μηχανογράφησης, του μάρκετινγκ, του λογιστηρίου, στο τμήμα του οικονομικού ελέγχου, στο τηλεφωνικό κέντρο και στην καθαριότητα. υπαλληλοι που εδώ και πέντε μήνες διεκδικούν το αυτονόητο: να αμείβονται για την εργασία τους. Ωστόσο, η εργοδοσία έχει μάλλον αποφασίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι της είναι πλέον περιττοί…

Και δεν είναι μεμπτό, άλλωστε ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Όταν μια επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα, αναζητεί τρόπους να περιορίσει τα έξοδά της. Οι πιο δημοφιλείς είναι η μείωση προσωπικού και η περικοπή μισθών.

Τι γίνεται, όμως, όταν η επιχείρηση δεν μπαίνει στον κόπο να απολύσει τους υπαλλήλους που δεν χρειάζεται, αποζημιώνοντάς τους;

Η απάντηση είναι απλή. Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται για την επιχείρηση για περισσότερα από 10 χρόνια έκαστος. Γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε υπέρογκες αποζημιώσεις. Έτσι, λοιπόν, το ινστιτούτο αποφάσισε μια ωραία πρωία- την ώρα που οι καθυστερήσεις στους μισθούς είχαν ξεκινήσει σταδιακά από τον Απρίλιο και ενώ ύστερα από πιέσεις των υπαλλήλων μόλις πριν από λιγες ημέρες τούς κατέβαλαν το μάλλον εξευτελιστικό ποσό των 350 ευρώ - και τους ειπαν οτι θα σταματήσει η εταιρια να τους πληρώνει.

Έτσι, τους τέθηκε το εξής δίλημμα: ή μένετε απλήρωτοι ή προχωράμε σε «εικονική» απόλυση, πληρώνεστε τα δεδουλευμένα σας με ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ και φυσικά δεν λαμβάνετε καμία αποζημίωση. Γίνεται σαφές λοιπόν, ότι απώτερος στόχος είναι να φτάσουν στα όρια τους οι εργαζόμενοι, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν οικειοθελώς άνευ όρων…

Κάποιοι από αυτούς προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και το θέμα κινείται πλέον δικαστικά. Όμως το κόστος μεγάλο για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2013… Τι κάνουν στα δύο αυτά χρόνια που μεσολαβούν, τι γίνεται με τα χρήματά τους, τις περιουσίες τους που κινδυνεύουν; Χρειάζονται λύσεις άμεσες.
Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας επί της οδού Σταδίου, προσδοκώντας σε μια λύση. Οι ελεγκτές πήγαν, έλεγξαν, επέβαλαν τα τυπικά πρόστιμα στην επιχείρηση και αποχώρησαν χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα.

Και σήμερα, οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι.. και η επιχείρηση εξακολουθεί και θησαυρίζει εις βάρος τους… Μαλιστα πριν λίγες μέρες έκλεισε το bodyline στην Καβαλα αφήνοντας στο δρομο τους εκει υπαλλήλους και εκατοντάδες μέλη να έχουν προπληρωσει πολλά προγράμματα αλλά τωρα να μην μπορουν να τα ολοκληρωσουν...

Απληρωτοι υπαλληλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...