Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Αναγνωστάκη, με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Διαθέσιμων Ασφαλιστικών Ταμείων – ΟΑΕΔ Υπουργείου Εργασίας

Τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, επισκέφτηκε χθες στη βουλή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Μακράκης Γιώργος, ο Γεν. Γρ. ΠΟΣΕ-ΙΚΑ κ. Πονηράκος Κώστας, ο Γεν. Γρ. Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων κ. Ζερβός Τάσος και αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Διαθέσιμων Υπουργείου Εργασίας κυρίες Κουζούπη Αθηνά, Πανοπούλου Χριστίνα και Αντωνίου Ευαγγελία. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον Γραμματέα της Κ.Ο. ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισής τον Σεπτέμβριο του 2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 558 υπάλληλοι και καταργήθηκαν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις χωρίς να υπάρχουν οργανογράμματα, ενώ υπάρχουν και υπάλληλοι οι οποίοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ.


Αναφέρθηκαν στη μεγάλη μείωση προσωπικού στον ΟΑΕΔ  - παρόλο ότι στην προηγούμενη κινητικότητα γίνανε φορείς υποδοχής υπαλλήλων - ενώ υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι και δεν μπορούν να υποστηριχθούν οι κοινωνικές παροχές του οργανισμού (επιδόματα, παιδικοί σταθμοί, υπηρεσίες πρώην Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας), και έχει αυξηθεί δραματικά ο όγκος αιτήσεων για συνταξιοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ανέδειξαν το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει από τις μειώσεις μισθών αυτών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, και στη σχεδόν σίγουρη απόλυσή τους, με το πέρας του οκταμήνου, οδηγώντας τους στην ανεργία μετά από 20 και 25 χρόνια εργασίας.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, τόνισε την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις απολύσεις, και δεσμεύθηκε να αναδείξει το θέμα μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με ερωτήσεις βουλευτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...