Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Πυρετός» συσκέψεων για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

Διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με Αβραμόπουλο, Γεννηματά, Παπαγεωργίου – Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα


Κορυφώνονται οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις για την τύχη των δύο αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, της ΕΛΒΟ και των ΕΑΣ, αλλά και της ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων.

Στις 13:00, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την ΕΛΒΟ. Στις 16.00, θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο τα ΕΑΣ, και αμέσως μετά, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, με θέμα το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Υπενθυμίζεται πως η Τρόικα έχει ζητήσει να μπει «λουκέτο» στις επιχειρήσεις αυτές, με «την αποζημίωση των εργαζομένων να μην υπερβαίνει τα νόμιμα όρια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμά της (e-mail) προς τη γγ του υπουργείου Χρ. Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, εν μέσω των αποκαλύψεων για την τύχη της αμυντικής βιομηχανίας. Λόγω της κινητοποίησης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολίες στην οδό Σταδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...