Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαράζ κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα

Κλιμακώνονται από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στον δημόσιο τομέα που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.


Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Παράλληλα, κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων. Ήδη, η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%).

Από τη μεριά τους, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 του μηνός.

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...