Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Στο τελικό στάδιο οι αποφάσεις για τις μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών - ΟΛΕΣ οι απεργίες

Ολοκληρώθηκε η διήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ - Κλιμάκωση επιδιώκει η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ η κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Δυναμικές κινητοποιήσεις προτείνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ (υπάλληλοι δήμων) η οποία καλεί τα μέλη της σε γενικές συνελεύσεις διαρκείας, συγκεντρώσεις και καταλήψεις αύριο, Παρασκευή. Στόχος είναι να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Ζητεί μάλιστα από τα μέλη της να της αποδοθούν άμεσα οι αποφάσεις των συνελεύσεών τους ώστε να τις καταθέσει στις συνεδριάσεις της ΑΔΕΔΥ αύριο, Παρασκευή, και το Σάββατο επιδιώκοντας την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

Νωρίτερα σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας περίπου 200 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, 70 υπάλληλοι των εφοριών στο υπουργείο Οικονομικών, περίπου 25 υπάλληλοι στο ΥΠΕΚΑ ενώ 400 άτομα στη Φιλελλήνων στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Στις 12 μ. απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδία τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου βρέθηκαν πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Αγρινίου κ.ά.

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το μεσημέρι αντιπροσωπεία του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών, καθώς τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις που τους θέτουν στη διαθεσιμότητα. Ο υπουργός τους είπε ότι είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία για να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις μετάβασής τους στους νέους φορείς.

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τα πλασματικά χρόνια όσων βρίσκονται στα πρόθυρα σύνταξης.

Όπως δήλωσε στο vima.gr ο κ. Αθ. Τάτσης αναπληρωτής πρόεδρος του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών, ζήτησαν να αφενός να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλές θέσεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών, αφετέρου ένα «ιδιότυπο» μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς όσοι ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ., παρόμοιο με αυτό που υπήρχε στους δήμους. Στη συνέχεια οι δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ολιγόωρη συμβολική κατάληψη των γραφείων του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων και του γραφείου Προσωπικού στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Λιοσίων στην Αθήνα.

Επίσης, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με αίτημα να υπάρξει ποσοστό δημοτικών αστυνομικών, πέρα από τις εξαιρέσεις, που θα παραμείνει στους δήμους.

Σε κάθε περίπτωση, κάλεσαν τους δημοτικούς αστυνομικούς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να εκδοθούν οι συγκεκριμένες ΚΥΑ.

Σήμερα, διοργανώνεται συναυλία στις 19:30 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας, σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση, με αποκορύφωμα τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αγώνα διαρκείας σε όλο το δημόσιο τονίζοντας ότι:

τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο. Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Το Σάββατο θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων

Οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) συνεχίζουν τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα
Οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) συνεχίζουν την 48ωρη απεργία και σήμερα
Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και σήμερα
Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν την πενθήμερη κινητοποίησή τους που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία
Οι μηχανικοί του δημοσίου συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ
Οι εργαζόμενοι στο εθνικό τυπογραφείο συμμετέχουν απεργία της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...