Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Έχει πολλές δυνατότητες η ΛΑΡΚΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα επισήμανε ότι θα πρέπει να απορρίψουν οι εργαζόμενοι τις λογικές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την εξυγίανση της επιχείρησης.


«Δηλώνουμε «παρών» όπως πάντα στον αγώνα ζωής για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ είναι επιχείρηση που έχει γνωρίσει και τα δύο μοντέλα διαχείρισης στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος: Και ως ιδιωτικό μονοπώλιο -θα θυμάστε όλοι τους Μποδοσάκηδες που την εγκαταλείψανε για να πάνε αλλού να αναπτύξουν την κερδοφορία τους- και στη συνέχεια ως κρατικό μονοπώλιο, με την ίδια αδιέξοδη πολιτική που την οδήγησε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Σήμερα, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση, δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά προτείνουν ξανά αυτόν τον ίδιο φαύλο κύκλο, τα ίδια μοντέλα: Είτε ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είτε συρρίκνωση της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις, με μειωμένα μεροκάματα, με μειωμένους μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με τον εργάτη γονατισμένο. Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να απορρίψουν αυτές τις λογικές, να μην δεχτούν δηλαδή κανένα από αυτά τα μοντέλα που προτείνει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Να συμπαραταχθούν με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, με το ταξικό κίνημα, σαν μια γροθιά, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να οδηγηθούμε στη Λαϊκή Εξουσία. Εκεί, όπου και ο εργάτης στη ΛΑΡΚΟ και οι εργάτες της χώρας μας θα είναι νοικοκύρηδες στον τόπο τους, αφέντες στον πλούτο που παράγουν, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, για να μπορέσει να γίνει ο ενιαίος φορέας του ορυκτού πλούτου, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία σε όφελος της λαϊκής ευημερίας, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Οι δυνατότητες που έχει και σήμερα η ΛΑΡΚΟ, οι δυνατότητες που υπάρχουν για κρατικό φορέα ανοξείδωτου χάλυβα -για παράδειγμα- με κορμό τη ΛΑΡΚΟ, δεν μπορούν να υλοποιηθούν ακριβώς γιατί αντιστρατεύονται τις πολιτικές της ΕΕ, την ένταξή μας δηλαδή στην ΕΕ, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που βέβαια οδηγεί σε ανταγωνισμούς μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων.

Άρα η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η πρόταση του ΚΚΕ, με αυτή θα πρέπει να συμπορευθούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, σε όλες τις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ, σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...