Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Όχι» από ΓΣΕΕ στο διάλογο για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας


«Θα εισηγηθώ να μην προσέλθουμε στη συνάντηση που προτείνετε» τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε επιστολή-απάντηση στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, στους κοινωνικούς εταίρους για διάλογο σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, που προωθούνται στην αγορά εργασίας και στις εργασιακές σχέσεις (όριο απολύσεων, ύψος αποζημιώσεων, προσφυγή στον ΟΜΕΔ, όροι απασχόλησης, κατώτατος μισθός).

Ο Γ.Παναγόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ ακόμη δεν έχει υπογραφεί νεά Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δίνει επιπλέον «όπλα» στους εργοδότες και ιδίως στον ΣΕΒ, νομοθετώντας τις κρυφές επιδιώξεις τους -ακόμη και τις ανομολόγητες- για αποδιάρθρωση και περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος «επιχειρείται πρωτοφανής παρέμβαση και στο περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ (σημεία ε’ και στ’ της θεματολογίας) κάτι που ούτε οι ίδιοι οι εργοδότες έχουν αποτολμήσει».

«Δεν θα παραστούμε σε διαδικασίες που κυριολεκτικά απαξιώνουν κάθε έννοια ουσιαστικής διαβούλευσης, μετατρέποντας την σε 'κοινωνικό αναλγητικό'» τονίζει ακόμη ο κ. Παναγόπουλος, ενώ προσθέτει ότι:

«Αν παρά τα άδικα και επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα θέλετε ν' αναφέρεστε στις δυνάμεις της εργασίας μία και μόνη επιλογή υπάρχει: ν'αποσύρετε κάθε ιδέα νομοθετικής παρέμβασης είτε στις συμβάσεις, είτε στα όρια απολύσεων, είτε στις αποζημιώσεις κ.λ.π. Αρνηθείτε να νομοθετήσετε τις απαιτήσεις των εργοδοτών και ασκείστε πιέσεις προκειμένου να υπογράψουν Συμβάσεις ως το μόνο θεσμό διευθέτησης διαφορών και επίλυσης προβλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...