Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ: Να «γκρεμοτσακιστεί» η κυβέρνηση

Καταγγέλλουν τα ΜΜΕ που αποχώρησαν από τη συνέντευξη Τύπου


Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ενόψει του οποίου δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίζεται ότι «όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επόμενο διάστημα γίνονται με στρατηγική στόχευση, ταξική συνέπεια και προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου και τις πολιτικές της ΕΕ» και διευκρινίζεται ότι τα μέτωπα πάλης, πάνω στα οποία θα δώσει τη μάχη το ΠΑΜΕ, είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, οι πλειστηριασμοί, η παιδεία και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος πρόσθεσε για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς πως «δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για αποσπασματικές αποφάσεις, όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά η Τρόικα είναι η φωνή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις αποφάσεις τους εκτελεί η κυβέρνηση». Σημείωσε ότι «τόσο η ελάφρυνση του χρέους με το πρωτογενές πλεόνασμα, που λέει η κυβέρνηση ότι θα έχει, όσο και το νέο “κούρεμα” που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν τη χρεοκοπία του λαού».

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι, όχι μόνο πρέπει να πέσει, αλλά να "γκρεμοτσακιστεί" και την κατηγόρησε ότι θέλει να "βάλει χέρι" στο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα.

Αναφερόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε ότι για τα προβλήματα στο συνδικαλιστικό κίνημα φταίει ο κομματικός εναγκαλισμός του, τόν κάλεσε ν' "αφήσει τα παραμύθια", λέγοντας: «Δεν φταίει ο κομματικός εναγκαλισμός, αλλά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός». Ο κ. Πέρρος έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σημειώνοντας πως "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα", γι' αυτό και το ΠΑΜΕ θα κάνει παρεμβάσεις για την ανασυγκρότησή του.

Έδωσε, τέλος, στη δημοσιότητα κείμενα του ΠΑΜΕ για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τα σχέδια της κυβέρνησης, τις εξελίξεις στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ κάνει λόγο προκλητική αποχώρηση των περισσότερων ΜΜΕ από τη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ «προφανώς με εντολή των ιδιοκτητών» τους, αν και παρευρίσκονταν σχεδόν όλα στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν νωρίτερα τις συνεντεύξεις του “κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ”.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα ΜΜΕ που αποχώρησαν και καλεί την εργατική τάξη να γυρίσει την πλάτη της στην ενημέρωση που προβάλλει τα εργοδοτικά συμφέροντα και να δυναμώσει τη συσπείρωση με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και την επαφή της με τα μέσα ενημέρωσης του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...