Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προκαταβολή σύνταξης για 7.364 δημοσίους υπαλλήλους

Αύριο η επόμενη πληρωμή


Προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν στους λογαριασμούς τους αύριο Τρίτη, όπως και κάθε 10η μέρα εκάστου μήνα, 7.634 υπάλληλοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο του 2013.

Έτσι, από τους 7.843 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2013, προκαταβολή σύνταξης θα λάβει το 97,3% αυτών.

Πρόκειται για συνολικό αριθμό υπαλλήλων, που είναι υψηλότερος κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο του μηνός Αυγούστου, οπότε και είχαν λάβει την προκαταβολή σύνταξης 4.752 υπάλληλοι, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός αυτός ήταν 264 υπάλληλοι τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλοι τον Ιούλιο.

Έτσι, η εφαρμογή της ρύθμισης αυτής έχει σχεδόν πλήρως ομαλοποιηθεί.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «επιλύθηκε το επί δεκαετίες υφιστάμενο πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής της σύνταξης των εξερχομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες και του μισθοδοτικού κενού που αυτοί αντιμετώπιζαν μέχρι τον οριστικό κανονισμό της σύνταξής τους. Τέλος, απηλλάγησαν οι πολίτες και η διοίκηση από την ανάγκη επινόησης παρακαμπτήριων διαδικασιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...