Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσες ημέρες και για ποιους λόγους δικαιούνταν άδεια οι δημόσιοι υπάλληλοι - Τι θα αλλάξει με τις αναρρωτικές

Να «μαζέψει» τις άδειες που χορηγούνταν με ασυδοσία στους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 


Μετά την ανακοίνωση ότι θα κοπεί η άδεια χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή έρχεται και περιστολή των αναρρωτικών αδειών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima.gr  του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις εργατοώρες και τις μέρες που χάνονται ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθενείας

Μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να λάβουν συνολικά 44 ημέρες άδεια το χρόνο:

  • 25 ημέρες κανονική άδεια
  • 6 ημέρες μηχανογραφική άδεια
  • 10 ημέρες βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια
  • 2 ημέρες άδεια αιμοδοσίας
  • Η κανονική άδεια δεν πρόκειται να θιγεί, η μηχανογραφική έχει εξαγγελθεί ότι θα καταργηθεί και η βραχυχρόνια αναρρωτική αναμένεται να... περιορισθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης προβάλλοντας τόσο τον περιορισμό του φαινομένου της κατάχρησής τους αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας αναμένεται να καταθέσει πρόταση για τον περιορισμό της αναρρωτικής άδειας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται πλέον να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου οι 4 ημέρες το χρόνο (χωρίς γνωμάτευση ιατρού), ενώ αναμένεται να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, με έμφαση στις ιατρικές γνωματεύσεις, αφού σε αυτές αναγράφονταν απίστευτοι λόγοι για την χορήγηση αδειών, όπως αυτή που υπάλληλος του υπουργείο Υγείας έλαβε άδεια τριών εβδομάδων γιατί έπασχε από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο αριστερής χειρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...