Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ


Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη  18/9/2013 και ώρα 11.30 πμ, 3ωρη Στάση Εργασίας και πορεία στην Βουλή. Όπς αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:


"Η κινητοποίηση αυτή γίνεται στα πλαίσια των αποφάσεων της ΓΣΕΕ και αφορά και τα δικά μας αιτήματα που παλεύουμε σήμερα.

Αντιστεκόμαστε στην προώθηση Οργανογράμματος και Κανονισμού Προσωπικού, που επιχειρεί να αλλοιώσει τον εφαρμοσμένο ερευνητικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου υποβαθμίζοντας μέχρι εξαφάνισης την έρευνα για ενεργειακές πρώτες ύλες, την μεταλλευτική έρευνα και τις μονάδες τεχνικής υποστήριξης των ερευνητικών έργων. Το συγκεκριμένο σχέδιο Οργανογράμματος και Κανονισμού Προσωπικού που επιχειρήθηκε να εισαχθεί στο ΔΣ του ΕΚΒΑΑ, δεν είχε συζητηθεί με τους εργαζόμενους και δεν είχε εγκριθεί ούτε καν από την επιτροπή της Διοίκησης.

Μέσα από αυτό προωθούνται αντιδραστικές ρυθμίσεις σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου προκειμένου να δημιουργούν “επίορκους”, ενώ μέσα από την “αξιολόγηση” ετοιμάζουν διαθεσιμότητες δηλ. απολύσεις.

Αγωνιζόμαστε ακόμα γιατί οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Αύγουστο, ενώ προωθούνται νέες περικοπές μισθών που φθάνουν το 50% σε σχέση με το 2011 με μια αυθαίρετη ερμηνευτική εγκύκλιο του ΓΛΚ. Η εγκύκλιος αυτή κατά τους νομικούς συμβούλους της Διοίκησης θεωρούν ότι δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ εμπαίζονται αφού τους καθυστερούν πάνω από 3 χρόνια τις νόμιμες αποζημιώσεις και παροχές που δικαιούνται.




ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ




ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...