Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δρομολογείται η κατάργηση 2.000 οργανικών θέσεων υπουργείων

Ως τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα υπόλοιπα υπουργεία για τον καθορισμό των καταργούμενων οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, που θα περιληφθούν στις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Αύριο, Παρασκευή, θα συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής των κοινών υπουργικών αποφάσεων για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μηνός και πριν από την άφιξη της τρόικας.

Στο μεταξύ, προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας.

Για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, το οποίο δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει τη δέσμευση, που έχει αναλάβει.

Από τον Ιούνιο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο καθεστώς εντάχθηκαν 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας.

Τις επόμενες ημέρες τίθενται σε διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI και ΤΕΙ.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση δομών στους δήμους, απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...