Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σωματεία εργαζομένων σε Wind και Vodafone καταγγέλλουν τα σχέδια ίδρυσης «νέας εταιρείας»


Τα Πανελλήνια Σωματεία Εργαζομένων στη Wind και στη Vodafone καταγγέλλουν με υπόμνημά τους τα σχέδια για την ίδρυση «νέας εταιρείας» και τη μαζική μεταφορά σε αυτήν προσωπικού/εργαζομένων από τις τεχνικές διευθύνσεις των δύο εταιρειών, με πρόσχημα το έργο του network sharing, εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών και χωρίς διαβούλευση. Απώτερος στόχος, σημειώνουν, είναι η κατάργηση των συλλογικών ρυθμίσεων εργασίας.


Τα δύο σωματεία σημειώνουν ότι, όπως επανειλημμένα και τεκμηριωμένα έχουν εκθέσει, η ίδρυση αυτής της «νέας εταιρείας» δεν υπαγορεύεται από καμία απολύτως ανάγκη των εργασιών που συνδέονται με το network sharing (ή οποιουδήποτε άλλου έργου). Υποστηρίζουν ότι η κίνηση στοχεύει ευθέως στην παράκαμψη, και εν τέλει κατάργηση, των συλλογικών ρυθμίσεων για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας στις Vodafone και Wind, οι οποίες, όπως αναφέρουν, αποτελούν μια ελάχιστη κατάκτηση και προστασία των δικαιωμάτων των χιλιάδων εργαζόμενων στις δύο εταιρείες.

Σημειώνουν ότι, παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις τους για τα παραπάνω, οι εταιρείες προχωρούν στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου σχεδίου μαζικής μεταφοράς προσωπικού/εργαζομένων στη «νέα εταιρεία», εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συγκεκριμένη διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης (ΠΔ 240/2006), διαμορφώνοντας τετελεσμένα σε βάρος των εργαζομένων και στον περιορισμό των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων σε διακοσμητικό ρόλο επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων.

Τα σωματεία καταγγέλλουν αυτές τις ενέργειες και απαιτούν να γίνει άμεσα αναλυτική και λεπτομερής ενημέρωσή τους, για την ίδρυση και το καθεστώς της «νέας εταιρείας», καθώς και για το καθεστώς μεταφοράς σε αυτή προσωπικού/εργαζομένων.

Το υπόμνημα, με ημερομηνία αποστολής 28 Αυγούστου και παραλήπτες τις διευθύντριες του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των δύο εταιρειών και τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Επικοινωνιών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς και τους φορείς: ΕΕΤΤ, ΣΕΠΕ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΟΙΥΕ, καταλήγει εκθέτοντας ξανά τη θέση των σωματείων ότι «οι εργαζόμενοι σε Vodafone και Wind, με την εμπειρία και εξειδίκευσή τους, μπορούν να εγγυηθούν τεχνικά κάθε εργασία και ότι το όποιο έργο μπορεί να υλοποιηθεί από τους εργαζόμενους των δύο εταιρειών, χωρίς “νέες εταιρείες”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...