Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους η ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ  χαιρέτισε «την τιτάνια υπομονή που επιδεικνύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι –έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των μέτρων λιτότητας»

Την ικανοποίησή του για την κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μέσα από δήλωσή του.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναγνωρίζεται η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των ενστόλων (ενώ των μισθωτών και συνταξιούχων είναι συνταγματικές;), τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση διαλαλεί την πρόθεσή της να διανείμει στους ιδίους το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, χαιρετίζοντας παράλληλα «την τιτάνια υπομονή που επιδεικνύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι –έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των μέτρων λιτότητας» αναμένοντας τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ στην αίτηση που έχει καταθέσει η ΓΣΕΕ για την ακύρωση των διατάξεων του ν. 4046/2012 και της 6ης ΠΥΣ.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, η καθυστέρηση αυτή στερεί στη Συνομοσπονδία τη δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα  Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) διεκδικώντας όχι μόνο την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη δικαίωση των αγώνων τους.

Διερωτήθηκε, τέλος, αν η κυβέρνηση θα επιδείξει την ίδια σπουδή συμμόρφωσης με τη λήψη άμεσων μέτρων στην περίπτωση αναγνώρισης της αντισυνταγματικότητας των μνημονιακών διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...