Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σεκιούριτι θα ελέγχουν τους «κοπανατζήδες» υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού

Η απόφαση δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού, καταγγέλει ο σύλλογος εργαζομένων


Την οργή των υπαλλήλων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης προκαλεί απόφαση του γενικού γραμματέα να αναθέσει, όπως αναφέρουν, τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου τους σε εργαζόμενο της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του κτιρίου.

«Ο Σύλλογος καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, με την οποία, ύστερα από προφορική εντολή του Γενικού Γραμματέα, ανατέθηκε η αρμοδιότητα ελέγχου τήρησης του ωραρίου των υπαλλήλων σε εργαζόμενο της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του κτιρίου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι εφαρμόζεται η διαδικασία που έχει υποδειχθεί εγγράφως από την αρμόδια Δ/νση Διοικητικού αναφορικά με τις άδειες διευκόλυνσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπαλλήλων του υπουργείου, «το φαινόμενο της ανάθεσης των διοικητικών ενεργειών σε εξωθεσμικούς παράγοντες παρακάμπτει την τήρηση της νομιμότητας. Δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού των υπαλλήλων και καλλιεργεί αδικαιολόγητα προς τα έξω αρνητική εικόνα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Μεθοδεύσεις που κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορεί να χαρακτηριστούν ενόψει των επικείμενων απολύσεων».

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη έκθεση Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώνεται «επιδημία» αναρρωτικών αδειών στον ΕΟΤ πριν, μετά ή και ενδιάμεσα από αργίες, με διευθυντές, προϊσταμένους και υπάλληλους να μην χτυπούν κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...