Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εφοριακοί: Ζητούν απεργία διαρκείας από την ΑΔΕΔΥ

Απόφαση να προτείνουν την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, έλαβαν οι εφοριακοί, μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΔΟΥ. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 23 Αυγούστου, αφού είχε προηγηθεί κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «ενημερωθήκαμε για την επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική των απολύσεων, τον αριθμό και την κατανομή των οποίων η ίδια αποφάσισε». Ακολούθως η πρόταση της ΠΟΕ ΔΟΥ προς την ΑΔΕΔΥ, είναι γενική απεργία με αίτημα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των εκφραστών αυτής.

Σε ανακοίνωσή της για την επικοινωνία που είχε με το Υπ. Οικονομικών, η ΠΟΕ ΔΟΥ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

"Στη συνάντηση που ακολούθησε, µε τον Γεν. Γραµµατέα ∆ηµοσίων Εσόδων κ. Χ.Θεοχάρη έγινε ΞΕΚΑΘΑΡΟ το τι µας περιµένει στο άµεσο µέλλον και συγκεκριµένα:
1. Επιµένουν στις απολύσεις 400 από το Υπουργείο Οικονοµικών.Οσυγκεκριµένος αριθµός ήταν επιλογή της κυβέρνησης, σε υλοποίηση τηςτροϊκανήςεντολής. ∆ηλαδή αν αύριο δοθείεντολή για άλλο αριθµό, το Υπουργείο ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ!
2. Το Υπουργείο επέλεξε, οι 400 να είναι από τις καθαρίστριες (Ι∆ΑΧ µερικής απασχόλησης). Η κατεύθυνση είναι η καθαριότητα να ανατεθεί σε ιδιωτικέςεταιρίες.
3. ∆εν µπορεί να κάνει τίποτα το Υπουργείο για την εξασφάλιση των καθαριστριών, µέσω µετακίνησης σε άλλη υπηρεσία του ∆ηµοσίου.
4. Επιµένουν στο κλείσιµο των ∆ΟΥ στα νησιά.Προηγούµενη κυβέρνηση, πρότεινε να υπάρχουν 45 ∆ΟΥ, η Τρόικα ζητά να µείνουν 65 και ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουµε 120. Σε ορισµένα νησιά θα µείνουν µέχρι 31.12.13 οι υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη είσπραξης, οι οποίοι και θα στεγάζονται σε χώρουςτου ∆ήµου.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Είναι σαφές και στον πιο δύσπιστο, ότι πρέπει να καταλάβουµε χωρίς αυταπάτες ΤΙ ΣΧΕ∆ΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ Α∆ΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Οι δουλειές µας, οι οικογένειές µας, οι ζωές µας είναι γι’ αυτούς µόνο στατιστικά νούµερα µε σκληρή ιδεολογία χωρίς κοινωνική ευαισθησία. Σήµερα αποφασίζουν να φύγουν 400 από τιςεφορίες, αύριο 1.000, µεθαύριο 2.000 κ.λπ. Τα µεγάλα λόγια για «αναδιοργάνωση», «αξιολόγηση δοµών και θέσεων εργασίας» κ.λπ. πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ είναι ο στόχος τους και όλα τα άλλα δικαιολογίες.
Απολύσεις που ανοίγουν το δρόµο στα διαπλεκόµενα συµφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν την καθαριότητα, τη φύλαξη, την είσπραξη, τον έλεγχο. Τα σχέδιά τουςείναι σαφή και τα υλοποιούν οι γνωστοί και µη εξαιρετέοι".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...