Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Απολύσεις και στον Ναύσταθμο Κρήτης;

Σε διαθεσιμότητα και πιθανή απόλυση οδηγούνται περίπου 30 εργατοτεχνίτες και στον Ναύσταθμο Κρήτης. 


Αυτό επισημάνθηκε σε συνάντηση με μέλη του Δ. Σ. του Συνδέσμου Εργατοτεχνικού Προσωπικού του Ναυστάθμου Κρήτης που είχε προχθές ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι εκπρόσωποι των εργατοτεχνιτών, τον ενημέρωσαν για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε πρόσφατα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι οποίες οδηγούν περίπου 30 συναδέλφους τους στη Σούδα και άλλους 300 πανελλαδικά σε διαθεσιμότητα και πιθανή απόλυση. Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι δεν πλεονάζει κανείς, δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση δομών ή προσωπικού όπως προβλέπεται, ενώ δε θα είναι δυνατή ούτε η μετάταξή τους σε άλλον φορέα λόγω της εξειδίκευσής τους».

Από τη μεριά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε, πως «οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν διαθεσιμότητα και οριζόντιες 'τυφλές' απολύσεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους δεν αποτελούν μνημονιακή δέσμευση αλλά ιδεολογική εμμονή. Ο στόχος για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα μέχρι το 2015 έχει ήδη επιτευχθεί, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει σχεδόν 150 χιλιάδες εργαζόμενοι με πρόωρη συνταξιοδότηση, εφεδρεία, διαθεσιμότητα, ή απόλυση. Ωστόσο, στην Ελλάδα εφαρμόζεται πλέον μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία οδηγεί στην αποδόμηση της δημόσιας διοίκησης και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

Καταλήγοντας ο κ. Σταθάκης τόνισε «την ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής, που φέρνει ανεργία, φτώχεια και ύφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...