Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Εργαζόμενοι ΗΣΑΠ: Μας έχουν κάνει κυνηγούς κεφαλών

Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται με εισιτήρια ή με χρήματα, δηλώνουν οι εργαζόμενοι με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη


Τη βαθιά θλίψη τους για τον άδικο χαμό του 19χρονου Θανάση Καναούτη και την αλληλεγγύη τους στην οικογένειά του, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

Στην ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται με εισιτήρια ή χρήματα και καταγγέλλουν τις πρακτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, που όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε “κυνήγι κεφαλών”».

Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι δεν έχουν εκπαίδευση για να ελέγχουν τα εισιτήρια και δεν αμείβονται επιπλέον για την εργασία αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου νέου στο τρόλεϊ προκαλεί σε όλους μας βαθιά θλίψη και βυθίζει στο πένθος όλη την κοινωνία, που εξακολουθεί να αρνείται να κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή με εισιτήρια ή με χρήματα. Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου.

Φυσικά, δεν είναι σκοπός μας να αποδώσουμε ευθύνες γι' αυτό το τραγικό γεγονός. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, που έχει επιληφθεί της έρευνας της υπόθεσης και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, οφείλουμε να καταγγείλουμε, για άλλη μια φορά, με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, που έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε «κυνήγι κεφαλών».

Οι εταιρείες οφείλουν όπως άλλωστε έχουμε στο παρελθόν επισημάνει πολλές φορές, για τη σωστή εκπαίδευση εργαζομένων, στην τόσο ευαίσθητη και δύσκολη δουλειά του ελέγχου κομίστρου.

Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σοβαρή και ουσιαστική εκπαίδευση για τον έλεγχο εισιτηρίων, έτσι ώστε να διενεργείται πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό και την αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τον επιβάτη.

Οι εργαζόμενοι με δική τους πρωτοβουλία καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αναπληρώνουν την έλλειψη εκπαίδευσης και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη επαγγελματική επάρκεια.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ με σειρά παρεμβάσεων διεκδικεί:
Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Αυτές οι δύο τελευταίες διεκδικήσεις πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση και να εφαρμοστούν ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...