Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: Ανακριβή τα στοιχεία της δυσφημιστικής εκστρατείας

Για εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ με σκοπό την αποδοχή από την κοινή γνώμη της επιχειρούμενης διάλυσής του κάνει λόγο ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του οργανισμού, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την τήρηση του ωραρίου.

Ο Σύλλογος αμφισβητεί το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατά το μήνα Νοέμβριο 2012 τονίζοντας ότι ο ΕΟΤ έχει, εκτός της κεντρικής του υπηρεσίας, 14 περιφερειακές υπηρεσίες, 14 γραφεία υποστήριξης και 2 γραφεία πληροφοριών. “Ο ΕΟΤ έχει 560 υπαλλήλους, συνεπώς αν ο αριθμός 121 που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ακριβής δεν αποτελεί το 69,6% αλλά το 21,5% του συνόλου των υπαλλήλων του” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΤ η οποία διαθέτει όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έχει διενεργήσει η ίδια και τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για να σταματήσει επιτέλους η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ και των υπαλλήλων του” σημειώνεται.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι “η φετινή αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης (πάνω από 17.000.000 τουρίστες) οφείλεται αποκλειστικά στην καλοσχεδιασμένη και στην απόλυτα επιτυχημένη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού από τα στελέχη του ΕΟΤ” και ότι η προώθηση δεκάδων μεγάλων και εκατοντάδων μεσαίων και μικρών τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη “είναι αποκλειστικό έργο των υπηρεσιών του ΕΟΤ και των έμπειρων και εξειδικευμένων υπαλλήλων του”, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στην απορρόφηση σχετικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Αν, παρ' όλα αυτά, το υπουργείο επιμένει στη διάλυση του ΕΟΤ, αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκαλέσει στον τουρισμό και την οικονομία, “ ας το κάνει χωρίς να αμαυρώνει την εικόνα του και να διαπομπεύει τα στελέχη του” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...