Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Η ΑΔΕΔΥ υπόσχεται «βροχή» κινητοποιήσεων

Φθινόπωρο κλιμακούμενων και γενικευμένων κινητοποιήσεων προετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες ανά κλάδο του Δημοσίου ενάντια στο συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που υλοποιεί η κυβέρνηση, ύστερα και από την οριστικοποίηση του εξοντωτικού σχεδίου κατά τη χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών με τον πρωθυπουργό.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες - μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιβάλλει την πλήρη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με «άμεση εκτέλεση» -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της Τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν "αίμα" για να μας δώσουν "σε δόσεις" την επόμενη δόση. Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει "έργο" στους ελεγκτές της, που έρχονται να "επιθεωρήσουν" ένα κράτος - αποικία, το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...