Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Διαδήλωση απεργών υπαλλήλων του ΟΑΕΔ


48ωρη απεργία Δευτέρα - Τρίτη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα και αύριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Γεώργιος Μακράκης, και αύριο από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.


Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συναντήθηκαν με τους διευθυντές του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε ο κ. Μακράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. «Ο υπουργός Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευθύνονται για την κινητικότητα των εργαζομένων στον Οργανισμό. Αν φύγουν τα 250 άτομα από τον ΟΑΕΔ, τότε αυτός δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μακράκης.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα, ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την "κόκκινη γραμμή" θα βγει εκείνος στη διαθεσιμότητα από τον λαό».

Λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ το κέντρο της Αθήνας έμεινε κλειστό για περισσότερο από τρεις ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...