Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι της ΕΜΥ!

«Χαμηλό βαρομετρικό» επικρατεί στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου να διαμαρτύρονται σε ό,τι αφορά την πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να τεθούν όλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι υπάλληλοι της ΕΜΥ είναι συνολικά 15, εκ των οποίων οι 12 είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος στους τομείς μετεωρολογίας-περιβάλλοντος ή πληροφορικής.

Εργάζονται πάνω από μία δεκαετία στην υπηρεσία, καλύπτουν εξειδικευμένα αντικείμενα και έχουν τύχει μετεκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνείς οργανισμούς στο εξωτερικό, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό Κέντρο (ECMWF), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) κ.ά.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία λειτουργεί επιχειρησιακά σε 24ωρες βάρδιες, οι περισσότερες εκ των οποίων καλύπτονται από το προσωπικό, που οδηγείται σε διαθεσιμότητα.

«Με την αποχώρησή τους δημιουργείται άμεσο πρόβλημα, καθώς δεν αποτελούν πλεονάζον προσωπικό, αφού ήδη η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη σε ποσοστό 56%», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

Επισημαίνουν ότι πρόκειται για προσωπικό με τα υψηλότερα προσόντα και η επιλογή τους έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις του νόμου για τη διαθεσιμότητα. Επικαλούνται το άρθρο 90 (ν. 4172/2013) κατά το οποίο ο μόνος τρόπος για να τεθούν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα χωρίς αξιολόγηση είναι κάποιος από τους συναρμόδιους υπουργούς να καταργήσει μια κατηγορία κλάδου ή και ειδικότητας. Εάν καταργηθούν ορισμένες θέσεις, η επιλογή του προσωπικού σε διαθεσιμότητα γίνεται έπειτα από αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...