Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων η Ευρωπαϊκή Αριστερά

Flags of Coalition of the Radical Left support...Image via Wikipedia
«Το κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι αλληλέγγυο στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων» τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των προέδρων των κομμάτων-μελών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) πρόσθεσε πως «η ευρωπαϊκή αριστερά συμπαρίσταται στους Ελληνες εργαζόμενους γιατί γνωρίζει ότι αυτός ο αγώνας είναι για λογαριασμό όλων των εργαζόμενων στην Ευρώπη».
Όπως ανέφερε, «το κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και οι αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι μια μάχη με την ελληνική κυβέρνηση, άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση είναι αναλώσιμη, μόλις κάνει τη βρώμικη δουλειά της τρόικας θα ξεπεραστεί και θα έρθουν άλλοι στη θέση της».
«Είναι ένας αγώνας για λογαριασμό όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην Ευρώπη γιατί η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο για να δούνε πόσο μπορεί να αντέξει ένας λαός» συμπλήρωσε.
Α. Τσίπρας: Οσο η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους κλιμακώνεται τόσο θα κλιμακώνεται και η κοινή απάντηση των Eυρωπαίων
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ακόμη ότι «στις 29 Σεπτεμβρίου θα δώσουμε μια πρώτη κοινή απάντηση. Είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή απεργία. Οσο λοιπόν η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους κλιμακώνεται τόσο θα κλιμακώνεται και η κοινή απάντηση των ευρωπαίων απέναντι σε αυτή τη σκληρή απάνθρωπη πολιτική».
Στη διάρκεια της Συνόδου οι επικεφαλής των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συζήτησαν για την παρούσα κατάσταση στις χώρες τους και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την εντεινόμενη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Παράλληλα, εξέτασαν την πορεία και το πολιτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εν όψει του 3ου Συνεδρίου του ΚΕΑ, που θα διεξαχθεί στις 2-4 Δεκεμβρίου 2010, στο Παρίσι, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...