Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή (12 μ.μ.), πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ σήμερα, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

Η κυβέρνηση «σφαγιάζει» τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων λέει το Συνδικάτο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και το προσωπικό των Δήμων και Νομαρχιών.

Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα υπάρξουν τροποιήσεις και ματαιώσεις πτήσεων.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ και κήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της «η κυβέρνηση και η τρόικα, μετά το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ψήφισαν στη Βουλή και αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, συγκεκριμενοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα, περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε., αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές».

»Έτσι μετά την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μετά τα νέα φορολογικά βάρη, με πρόσχημα την κρίση καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους, τα οδηγεί σε διάλυση».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η επικουρική ασφάλιση και ιδιαίτερα στο Δημόσιο οδηγείται σε διάλυση αφού εξαιτίας της κλοπής των αποθεματικών, του χρηματιστηρίου, του παγώματος των προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κανένα Ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα καλύπτει τα ελλείμματα».

Τονίζεται, επίσης, «οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης θα είναι δραματικές για όλους.Για τους ήδη συνταξιούχους, γι' αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...