Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Στάση εργασίας και διάβημα στη Βουλή αποφάσισε για τις 15 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ώς τη λήξη του ωραρίου και διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή (12 μ.μ.), αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για τις 15 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

Παράλληλα, προανήγγειλε συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ και την κήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα, μετά το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ψήφισαν στη Βουλή και αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, συγκεκριμενοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα, περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε., αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους, τα οδηγεί σε διάλυση και καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η επικουρική ασφάλιση και ιδιαίτερα στο Δημόσιο οδηγείται σε διάλυση αφού εξαιτίας της κλοπής των αποθεματικών, του χρηματιστηρίου, του παγώματος των προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κανένα Ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα καλύπτει τα ελλείμματα».

Τονίζεται, επίσης, «οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης θα είναι δραματικές για όλους.Για τους ήδη συνταξιούχους, γι' αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...