Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Πάνω από 750.000 οι απογεγραμμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

Περισσότεροι από 750.000 υπολογίζεται ότι θα είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι θα έχουν απογραφεί μέχρι τη διορία που δόθηκε από την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα σήμερα, τελευταία μέρα της απογραφής, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που είχε απογραφεί είχε φτάσει τους 751.000.
Πηγές πάντως του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκλείουν να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, για όσους υπαλλήλους δεν είχαν τη δυνατότητα να απογραφούν. Εκφράζουν επίσης την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του εγχειρήματος, το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί και για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν ήδη επαρκή στοιχεία, προς αξιοποίηση, από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, αν και η διασταύρωσή τους θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Από την 1η Νοεμβρίου οι υπάλληλοι θα πληρώνονται, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, από τη νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Επίσης, θα δημιουργηθεί ενιαία ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων, με τα στοιχεία όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, και το 2011, θα καθιερωθεί το ενιαίο μισθολόγιο.
Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα υπάρχει για πρώτη φορά, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, συνολική εικόνα για το προσωπικό, που μισθοδοτείται από το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...